Продължете към съдържанието

Три Съвета С Грижа За Хладилника В Сезона На Отпуските

Опитът ни през годините показва, че спазвайки няколко много лесни правила, можем да се погрижим за хладилника по време на отпуските.

Изпразнете хладилника:

Като начало , намалете количеството храна, което оставяте в хладилника. Преди заминаване планирайте покупките до най – необходимото. Използвайте нетрайните продукти. Колкото по-малко нетрайни неща оставите да ви чакат в хладилника, толкова по – малко изненади може да намерите като се върнете.

Затворете вратата:

Поправяли сме стотици хладилници в годините. Дори не можете да си представите колко пъти причината е била просто незатворена врата. Преди да заключите входната си врата, уверете се, че и хладилникът ви е затворен преди да тръгнете. Често се случва да не забележим открехнатата врата. При дълго отсъствие това би било фатално за работата на уреда. А също и за продуктите, които сте оставили в него.

Не изключвайте:

Някои хора решават да спестят електроенергия и да избегнат опасност от размразяване просто като изпразнят хладилника и го изключат. Препоръчваме ви да не го правите. Когато не отваряте уреда си, той консумира минимално енергия, така че няма да спестите особено. Включването на хладилника след дълго време, в което не е работил, води риск от евентуални технически проблеми. Така че изпълнете правило едно и две и просто оставете хладилника да работи. Така ще избегнете риска от неприятни миризми от забравена в изключения хладилник храна.

Бонус съвет от професионалистите на Мразком: У дома сте след прекрасна ваканция. Въпреки всички предприети мерки, в хладилника има лека неприятна миризма. Може много лесно да я отстраните като го измиете с лимонтузу и хладка вода. Рецептата: 7-8 пакетчета лимонтузу се разтварят в 600-700 мл. хладка вода. С получената смес и мек парцал измивате хладилника си и се избавяте от нежеланата миризма по природосъобразен начин.

Желаем ви хубава ваканция и прекрасни летни дни. Ако все пак ви се наложи професионална помощ за вашия хладилник, знаете къде да ни намерите!

Ваш Пепи от Мразком

1 коментар за “Три Съвета С Грижа За Хладилника В Сезона На Отпуските”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.