Продължете към съдържанието

Три Съвета С Грижа За Хладилника В Сезона На Отпуските

Опитът ни през годините показва, че спазвайки няколко много лесни правила, можем да се погрижим за хладилника по време на отпуските.

Изпразнете хладилника:

Като начало , намалете количеството храна, което оставяте в хладилника. Преди заминаване планирайте покупките до най – необходимото. Използвайте нетрайните продукти. Колкото по-малко нетрайни неща оставите да ви чакат в хладилника, толкова по – малко изненади може да намерите като се върнете.

Затворете вратата:

Поправяли сме стотици хладилници в годините. Дори не можете да си представите колко пъти причината е била просто незатворена врата. Преди да заключите входната си врата, уверете се, че и хладилникът ви е затворен преди да тръгнете. Често се случва да не забележим открехнатата врата. При дълго отсъствие това би било фатално за работата на уреда. А също и за продуктите, които сте оставили в него.

Не изключвайте:

Някои хора решават да спестят електроенергия и да избегнат опасност от размразяване просто като изпразнят хладилника и го изключат. Препоръчваме ви да не го правите. Когато не отваряте уреда си, той консумира минимално енергия, така че няма да спестите особено. Включването на хладилника след дълго време, в което не е работил, води риск от евентуални технически проблеми. Така че изпълнете правило едно и две и просто оставете хладилника да работи. Така ще избегнете риска от неприятни миризми от забравена в изключения хладилник храна.

Бонус съвет от професионалистите на Мразком: У дома сте след прекрасна ваканция. Въпреки всички предприети мерки, в хладилника има лека неприятна миризма. Може много лесно да я отстраните като го измиете с лимонтузу и хладка вода. Рецептата: 7-8 пакетчета лимонтузу се разтварят в 600-700 мл. хладка вода. С получената смес и мек парцал измивате хладилника си и се избавяте от нежеланата миризма по природосъобразен начин.

Желаем ви хубава ваканция и прекрасни летни дни. Ако все пак ви се наложи професионална помощ за вашия хладилник, знаете къде да ни намерите!

Ваш Пепи от Мразком

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *